‘Gebarste pyp wek kommer oor kinderveiligheid’

Terwyl die meeste inwoners van Kimberley sukkel met aan-en-af vuil water wat deur hul krane stroom sedert die nuutste Sol Plaatje-waterkrisis wat Vrydag ontstaan het, het ‘n lekkende waterpypleiding van Riverton ‘n gevaarlike en groeiende dam in die veld by Platfontein geskep.

Dit is volgens Peet Louw, Rdl, Frances Baard Distriksmunisipaliteit.

Peet Louw het gesê: ‘Kinders het die naweek in die varswaterpoele geswem, terwyl die boonste afdeling van Platfontein geraak is met gevolglike watertekorte.’

‘Die Demokratiese Alliansie is bekommerd dat mense steeds toegang tot water geweier word, maar in hierdie geval is ons nog meer besorg oor die veiligheid van die kinders wat sonder toesig in die water speel.’

‘Dit is nie die eerste keer dat hierdie pyp bars nie. In 2020 het die pyp vir só ‘n lang tydperk gebreek dat die dam baie groter as wat dit nou is, geword het.’

‘Behalwe dat dit ‘n gevaar vir die gemeenskap en veral die kinders inhou, veroorsaak die dam dat duisende liter vars water tot niet gaan. Aangesien ongeveer 60% van Kimberley se water elke jaar verlore gaan, kan ons dit nie bekostig nie.’

‘Die DA het bevestig dat ‘n formele klag by Sol Plaatje gelê is. Ons het opvolgoproepe gemaak om die regstel van die pyp en die afsluiting van die gebied te prioritiseer. Met die hulp van die gemeenskap sal ek ook voortgaan om die watervlakke van die damme te monitor.’

‘Water is ‘n kritieke bron. Dit is hoogtyd dat Sol Plaatje water verantwoordelik begin bestuur.’

*persverklaring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: