August 5, 2021

Perspektief is verstommend

“Stel jou voor dat jy op hierdie oomblik in 1900 gebore is. As jy 14 is, begin die Eerste Wêreldoorlog en eindig op jou 18de verjaardag met 22 miljoen mense wat dood is. Later in die jaar tref ’n Spaanse griepepidemie die planeet en hou aan totdat jy 20 is. Vyftig miljoen mense sterf daaraan in die twee jaar. Ja, 50 miljoen.”

“As jy 29 is, begin die Groot Depressie. Werkloosheid is 25%, die wêreldwye BBP daal met 27%. Dit duur tot jy 33 is. Die land stort amper in duie saam met die wêreldekonomie. As jy 39 word, begin die Tweede Wêreldoorlog. Jy is nog nie eers oor die heuwel nie.”

“As jy 41 is, word die Verenigde State ten volle in die Tweede Wêreldoorlog ingetrek. Tussen jou 39ste en 45ste verjaardag sterf 75 miljoen mense in die oorlog en tydens die holocaust sterf ses miljoen. Op 52 begin die Koreaanse oorlog en vergaan vyf miljoen mense.”

“Op 64 begin die Viëtnam-oorlog en dit hou vir jare aan. Vier miljoen mense sterf in daardie konflik. Nader aan jou 62ste verjaardag het jy die Kubaanse missielkrisis, ’n keerpunt in die Koue Oorlog. Die lewe op ons planeet, soos ons dit ken, sou geëindig het. Goeie leiers het dit verhinder.”

“Terwyl jy 75 word, eindig die Viëtnam-oorlog uiteindelik. Dink aan almal op die planeet wat in 1900 gebore is. Hoe oorleef jy dit alles? ’n Kind in 1985 het nie gedink sy 85-jarige grootouer het verstaan ​​hoe moeilik skool was nie. Tog het daardie grootouers deur alles hierbo gelys, oorleef.”

“Perspektief is ’n ongelooflike kuns. Kom ons probeer dinge in perspektief hou. Laat ons slim wees, mekaar help, en ons kan dit alles regkry. In die geskiedenis van die wêreld was daar nog nooit ’n storm wat vir altyd geduur het nie. Dit sal ook verbygaan.”

Geskryf deur Rhonda Mae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *