Snaakse gedierte – deel 6

Alhoewel die algemene kleur van die meeste glaspaddas hoofsaaklik lemmetjiegroen is, is die buikvel van sommige van hierdie paddas, deursigtig en deurskynend. Die interne viscera, insluitend die hart, lewer en spysverteringskanaal, is deur die vel sigbaar, en daarom word hulle glaspaddas genoem. Glaspaddas is arboreaal, wat beteken dat hulle hoofsaaklik in bome woon, en kom slegs uit vir die paarseisoen.

Dié glaspaddas is oor die algemeen klein en wissel van 3 – 7,5 cm lank. Die eiers word gewoonlik op die blare van bome of struike wat oor die lopende water van bergstrome en klein riviere hang, gelê. By baie soorte pas die paddawyfies hul eiers gedurende die nag wat die eiers bevrug word op, wat die oorlewing van die eiers verbeter. Bykans ’n derde van die spesies se mannetjies sal vir baie langer periodes op hul hoede bly. Nadat hulle uitbroei, val die paddavissies in die water.

Glaspaddas het ’n ongelooflike aptyt, en daar is ‘n noodsaaklike behoefte aan ’n konstante voorraad klein insekte vir hulle as hulle snags aktief is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *