R3,4 biljoen is vrywillig aan WVF teruggegee

Die syfer is Woensdag deur die WVF-kommissaris Teboho Maruping tydens ‘n media-inligtingsessie in Kaapstad onthul.

R3,4 biljoen is vrywillig aan WVF teruggegee

R3,4 biljoen is vrywillig aan WVF teruggegee foto: MSN

Altesaam R3,4 biljoen is vrywillig aan die Werkloosheidsversekeringsfonds (WVF) teruggegee deur werkgewers wat voordeel getrek het uit die Covid-19 Tydelike Werkgewer-Werknemer Verligtingskema (Covid-19 TERS).

Die syfer is Woensdag deur die WVF-kommissaris Teboho Maruping tydens ‘n media-inligtingsessie in Kaapstad onthul.

Maruping het gesê as gevolg van die mediaopskrifte van werkgewers wat gearresteer is en in die hof verskyn het vir Covid-19 TERS-verwante bedrog, het meer werkgewers nou geld aan die WVF teruggee uit hul eie.

“Namate ons meer arrestasies en skuldigbevindings verwag deur ons ondersoekende vennootskappe met wetstoepassingsagentskappe en ‘volg die geld’-projek, verwag ons dat meer werkgewers na vore sal kom en geld aan die fonds terugbetaal,” het Maruping gesê.

Bronne: MSN, IOL, Engineering News

Volg FiND iT se Facebookblad hier en klik hier om ons app af te laai. Klik hier vir vandag se nuutste nuus.

Lees ook: Eskom-werknemers in Mpumalanga gaan aanhou staak

Skrywer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.