Zimbabwiese verpleegsters staak na 100% salarisverhoging

Staatsdienswerkers het Vrydag die aanbod van 100%-loonverhogings onder inflasie verwerp.

Zimbabwiese verpleegsters staak nadat hulle 100% salarisverhoging verwerp het oor inflasie

Zimbabwiese verpleegsters staak nadat hulle 100% salarisverhoging verwerp het oor inflasie foto: Sowetan LIVE

Zimbabwiese verpleegsters het Maandag begin staak nadat hulle verlede week ‘n 100%-loonverhogingsaanbod verwerp het, het internasionale media berig.

Volgens die nuusuitsaaier Al Jazeera eis openbare gesondheidswerkers en ander staatsamptenare in Suider-Afrika salarisse in Amerikaanse dollars, aangesien inflasie 132% bereik het.

Zimbabwe se hoofverpleegstersvakbond het die regering aangemoedig om te onderhandel en gewaarsku dat lewens verlore sal gaan as die dispuut nie vinnig opgelos word nie.

Die regering en gesondheidswerkers is in ‘n dooiepunt nadat inflasie in Mei tot 131,7% gespring het, ‘n “grimmige eggo” van die hiperinflasie wat mense se spaargeld ‘n dekade gelede uitgewis het, skryf Reuters.

Staatsdienswerkers het Vrydag die aanbod van 100%-loonverhogings onder inflasie verwerp.

Zimbabwe se jaarlikse inflasiekoers het hierdie maand tot 131,7% gestyg – die hoogste in 10 maande – van 96,4% in April, aangesien voedselpryse byna verdriedubbel het. In ‘n ope brief wat aan regeringsowerhede geskryf is om die regering in kennis te stel van hul voorneme om te staak, het stakende dokters gesê die besluit om te staak is nie ligtelik geneem nie en dat hulle ten volle bewus is van die menslike koste verbonde aan enige optrede van hierdie soort, maar die diensvoorwaardes, spesifiek die vergoeding van gesondheidsorgwerkers, is tans so swak dat die meeste gesondheidswerkers nie meer die diens wat hulle lewer kan bekostig nie en ook nie in staat is om na hul gesinne om te sien en vir hulle te sorg nie.

“Dit is algemeen bekend dat die ekonomiese toestande wat in die land heers vinnig versleg het, veral oor die laaste drie maande.

Dit is iets wat die regering erken het en weerspieël word deur die regering se volgehoue ​​hersiening van tariewe en uitgawes.

Staatsverwante ondernemings het ook hul tariewe op ‘n deurlopende basis hersien.”

Die brief gaan voort: “Onlangse voorbeelde sluit in die stygings in elektrisiteit- en brandstofpryse, tolgelde en voertuiglisensiegelde, om net ‘n paar te noem. Selfs die regering het self die pryse van hospitaaldienste hersien en verhoog en dit teen die interbankkoers gegradeer. Die groep het gesê dat daar geen groter erkenning deur die gesondheidsowerhede oor die verlies aan waarde as dit kan wees nie. “Inflasie het die hoogte ingeskiet en is nou meer as 130%, jaar op jaar. Die eiendomsdatumlyn vir ‘n klein gesin van ses staan ​​nou op $133 000 ZWL. Selfs die hoogste verdienste gesondheidsorgwerkers verdien nou baie minder as dit.”

Bronne: IOL, MSN, Sowetan LIVE

Volg FiND iT se Facebookblad hier en klik hier om ons app af te laai. Klik hier vir vandag se nuutste nuus.

Lees ook: Eskom sê groot waarskynlikheid van kragonderbrekings hierdie week

Leave a Reply

Your email address will not be published.