October 18, 2021

Man uit op borg verkrag en hou 16-jarige gyselaar

In November 2019, terwyl Metse op borgtog was, het hy ‘n 16-jarige slagoffer gegryp en verkrag.

Man uit op borg verkrag en hou 16-jarige gyselaar

Man uit op borg verkrag en hou 16-jarige gyselaar Foto: WFYI

NOORD-KAAP. – ‘n Man, Mojalefa Metse (32), is die week in die Mothibistad-streekhof tot lewenslank gevonnis na twee afsonderlike aanklagte van verkragting.

Mojalefa is skuldig bevind aan verkragting van twee jongmeisies, 16 en 18 jaar oud, onderskeidelik in 2017 en 2019.

“Tydens die hofverrigtinge is daar onthul waar Mojalefa albei slagoffers aangerand het, van hul selfone beroof het en daarna onderskeidelik ‘n veld en ‘n huis ingesleep en verkrag het,” volgens kapt. Olebogeng Tawana, polisiewoordvoerder.

Op die dag van die eerste voorval was die slagoffer in Desember 2017 op pad huis toe van ‘n plaaslike snoepie op die dorpie Magojaneng naby Kuruman. Metse het die 18-jarige slagoffer verkrag en van haar selfoon beroof, na ‘n nabygeleë veld gesleep en haar verkrag.

Hy het met haar selfoon gevlug nadat hy haar verkrag het. Die slagoffer het om hulp geskree en is gered deur die insittendes van ’n voertuig wat verbygery het. Metse is in Januarie 2019 in hegtenis geneem nadat hy deur die DNS-uitslae met die verkragtingsaak verbind is.

Man aan verkragting skuldig bevind

Tawana sê verder in November 2019, terwyl Metse op borgtog was, het hy ‘n 16-jarige slagoffer gegryp en verkrag. Op die dag van die verkragting het die slagoffer na ‘n nabygeleë restaurant op die dorpie Mapoteng geloop.

“Metse het die slagoffer gevra vir haar selfoonnommer, waarna die slagoffer vir hom gesê het dat sy nie ‘n selfoon het nie.”

Hy het egter aangehou en haar deursoek vir die selfoon, wat hy toe met geweld geneem het. Daarna het Metse haar gegryp en na ‘n nabygeleë huis gesleep en haar verkrag. Hy het die slagoffer die hele nag tot 04:00 die volgende oggend as gyselaar gehou. Metse is in hegtenis geneem nadat die slagoffer die voorval by die polisie aangemeld het.

Die ondersoekbeampte het borgtog suksesvol teengestaan ​​en Metse is in polisie-aanhouding gehou tot hy Woensdag tot lewenslank gevonnis is.

LEES OOK: Hond met die groot bruin onseker oë 15 km buite Kimberley

LEES OOK: 1 November nou amptelik ‘n vakansiedag

Volg FiNDiT hier vir die nuutste nuus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *