Gebruik wat in jou yskas is: Swartboontjie-en-rys-pan – resep
Rys en boontjies kry ‘n blink baadjie danksy avokado en gebakte eiers.

Gebruik wat in jou yskas is: Swartboontjie-en-rys-pan - resep. Foto: Laura Lanckriet
Daar is soveel maklike en vinnige maaltye wat jy kan maak met bestanddele wat al lank in die spens is.
Vandag kyk ons na ‘n resep vir ‘n swartboontjie-en-rys-pan.
Sien ‘n verdere lys van resepte hier.
Swartboontjie-en-rys-pan
Rys en boontjies kry ‘n blink baadjie danksy avokado en gebakte eiers.
Bestanddele
2 teelepels olyfolie
¼ koppie fyngekapte rooi ui
1 koppie gaar bruinrys
⅓ koppie gekookte swartbone, gedreineer en afgespoel
sap van ½ lemmetjie
¼ koppie water
½ teelepel komynpoeier
¼ teelepel koljander
¼ tot ½ teelepel chillipoeier
¼ teelepel sout
2 koppies fyngekapte babaspinasie
28 g bokkaas
2 eiers
avokado, vir bolaag
Metode
Verhit olyfolie in ‘n pan op medium-lae hitte. Voeg ui by en braai vir vyf tot ses minute.
Voeg rys, swartbone, lemmetjiesap, water, speserye en sout by. Kook en roer totdat rys en swartbone verhit is.
Vou die spinasie en koljander in, roer totdat spinasie sag raak en die meeste water opgeneem is.
Maak ‘n holte in die middel van die pan en breek ‘n eier daarin.
Strooi bokkaas bo-oor, bedek, verlaag die hitte, en laat kook totdat eierwitte gestol is en geel ferm is, vir agt tot 12 minute.
Strooi ekstra koriander oor en bedien met avokado.