Gebruik wat in jou yskas is: Swartboontjie-en-rys-pan – resep

Rys en boontjies kry ‘n blink baadjie danksy avokado en gebakte eiers.

Gebruik wat in jou yskas is: Swartboontjie-en-rys-pan - resep. Foto: Laura Lanckriet

Gebruik wat in jou yskas is: Swartboontjie-en-rys-pan - resep. Foto: Laura Lanckriet

Daar is soveel maklike en vinnige maaltye wat jy kan maak met bestanddele wat al lank in die spens is.

Vandag kyk ons na ‘n resep vir ‘n swartboontjie-en-rys-pan.

Sien ‘n verdere lys van resepte hier.

Swartboontjie-en-rys-pan

Rys en boontjies kry ‘n blink baadjie danksy avokado en gebakte eiers.

Bestanddele

2 teelepels olyfolie

¼ koppie fyngekapte rooi ui

1 koppie gaar bruinrys

⅓ koppie gekookte swartbone, gedreineer en afgespoel

sap van ½ lemmetjie

¼ koppie water

½ teelepel komynpoeier

¼ teelepel koljander

¼ tot ½ teelepel chillipoeier

¼ teelepel sout

2 koppies fyngekapte babaspinasie

28 g bokkaas

2 eiers

avokado, vir bolaag

Metode

Verhit olyfolie in ‘n pan op medium-lae hitte. Voeg ui by en braai vir vyf tot ses minute.

Voeg rys, swartbone, lemmetjiesap, water, speserye en sout by. Kook en roer totdat rys en swartbone verhit is.

Vou die spinasie en koljander in, roer totdat spinasie sag raak en die meeste water opgeneem is.

Maak ‘n holte in die middel van die pan en breek ‘n eier daarin.

Strooi bokkaas bo-oor, bedek, verlaag die hitte, en laat kook totdat eierwitte gestol is en geel ferm is, vir agt tot 12 minute.

Strooi ekstra koriander oor en bedien met avokado.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: