Gebruik wat in jou yskas is: Pikante nachos met swartbone – resep
Vandag kyk ons na ‘n resep vir pikante nachos met swartbone.

Pikante nachos met swartbone. Foto: Ismael Trevino
Daar is soveel maklike en vinnige maaltye wat jy kan maak met bestanddele wat al lank in die spens is.
Vandag kyk ons na ‘n resep vir pikante nachos met swartbone.
Sien ‘n verdere lys van resepte hier.
Pikante nachos met swartbone
Ingemaakte swartbone is die ster van hierdie nachosresep. Meng dit met gerasperde kaas en enige van jou gunstelingtoevoegings, van tamatie en jalapeño tot koljanderblare en mielies.
Bestanddele
5 groot knoffelhuisies, fyngemaak
1 jalapeno, fyngekap
1 eetlepel avokado-olie
1 teelepel fyn komyn
¾ koppie groente-aftreksel
400 g swartbone, afgespoel en gedreineer
½ koppie lemmetjiesap
¼ teelepel sout, of na smaak
450 g kersietamaties, gehalveer
1 ½ koppie Meksikaanse kaas
tortillaskyfies
4-6 sprietuie, dun gesny
handvol koljander, fyn gekap
Metode
Voorverhit olie in ‘n medium kastrol op medium hitte.
Voeg knoffel, jalapeño en komyn by, braai vir 30 sekondes en roer aanhoudend.
Voeg sous en swartbone by, braai en laat boontjies vir twee minute braai.
Maak bone fyn met ‘n stokmenger totdat die helfte daarvan fyngedruk is en ‘n dik sous vorm. Sit die hitte af.
Voeg lemmetjiesap en sout na smaak by.
Voorverhit die oond tot 220°C en sit bakpapier op ‘n groot bakplaat.
Plaas tortillaskyfies in ‘n enkellaag en sit die helfte van die tamaties, sprietuie en koljander bo-op.
Gooi die helfte van die swartbonesous daaroor en strooi die helfte van die kaas oor. Herhaal die laag.
Bak vir vyf minute of tot kaas gesmelt en borrelend is.
Bedien dadelik.