Sewe skole in die Noord-Kaap nou gesluit weens Covid-19

Die departement van onderwys in die Noord-Kaap het bevestig sewe skole in die provinsie is nou weens Covid-19-gevalle gesluit. Die jongste geval is die Hoërskool Veritas in die Pixley Ka Seme-distrik, wat verlede week Vrydag gesluit is.

Hier is die skole wat geaffekteer is:

1. Primêre skool Carnavon
2. Hoërskool Enoch Mthetho
3. Primêre skool Ikhwezi Lokusa
4. Hoërskool Phillipstown
5. Primêre skool Zingisani
6. Primêre skool Beacon
7. Hoërskool Veritas

Geoffrey van der Merwe, woordvoerder van die departement van onderwys, sê hierdie skole is hoofsaaklik in die Pixley Ka Seme-distrik geleë, waar die departement van gesondheid tans massatoetsing onderneem.

“Ons moet beklemtoon dat dit individuele gevalle is wat aangemeld is, en ons werk saam met die departement van gesondheid om die kontakspore te bepaal. Sodra ’n positiewe saak aangemeld is, ontsmet die departement die skool onmiddellik. Ons sal verder bepaal of personeel of leerders by die betrokke skole psigososiale ondersteuning benodig en daarmee help.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The maximum upload file size: 10 MB.
You can upload: image.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.

%d bloggers like this: