Taxibestuurders trek rokke aan teen geslagsgeweld

’n Groep dapper taxibestuurders het solidariteit met die slagoffers van geslagsgebaseerde geweld getoon deur in die strate met hoë hakke en rokke te loop.

Nuus oor die gebaar het soos ’n veldbrand versprei en honderde Suid-Afrikaners het die taxibestuurders geprys.

Volgens briefly.co.za geniet taxibestuurders nie die beste reputasie in Suid-Afrika nie. Die groep werknemers word dikwels geassosieer met wetteloosheid en swak bestuur. Hierdie groep bestuurders betwis egter die persepsie omdat hulle saamstaan ​​ter ondersteuning van ’n baie belangrike saak.

Mosala Mabeleng het vertel hoe hy en ’n paar ander bestuurders die strate in rokke en hoë hakke aangedurf het toe hulle hulself in vroueskoene probeer plaas het. Die toon van solidariteit is geïnspireer deur die onlangse veldtogte om geslagsgebaseerde geweld te bestry.

Mosala Mabeleng het op sy Facebook-blad gesê: “Een van my kollegas het my gevra of ek nie skaam voel oor die manier waarop ek gelyk het nie. Nee, ek voel nie skaam nie, die enigste skande wat ek voel, word gebring deur die gewelddadige aktiwiteite wat my medemense aan ons vrouens doen. Dit moet stop, genoeg is genoeg.”

Foto’s: Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *