Fly fishing by Rooipoort

Dit kan nogal ’n breë onderwerp wees, maar om dit eenvoudig te hou, is dit ’n visvangstyl waar die hengelaar kunsmatige aas gebruik om ’n vis te oorweldig. Daar is verskillende vorme en style, maar wat ons by Rooipoort bied, sal bekend staan ​​as varswater fly fishing vir n algemene Vaalrivier-visspesie.

Die aas, bekend as die “vlieg”

Die aas, bekend as die “vlieg,” is eenvoudig ’n haak wat vermom word deur middel van vere, tou, krale, haartjies, ensovoorts. Dit word gedoen om soos ‘n insek of ander vorms van akwatiese organismes te lyk en word dikwels deur die hengelaar aan die lyn vasgemaak.

Uitdagende vorm van visvang

Dit is ‘n uitdagende vorm van visvang, aangesien die hengelaar die regte “vlieg” moet kies vir die toestande op die spesifieke dag, en dan deur middel van ‘n reeks herhalende gooie die natuurlike beweging van die “vlieg” van keuse in die water moet simuleer. Die einddoel is natuurlik vir die hengelaar om die vis te uitoorlê om die vlieg te neem/te eet.

Fly fishing by Rooipoort

“Ek is nie seker nie, maar ek sou sê dat hengelaars al minstens 20 jaar by Rooipoort vlieg. Dit is egter nooit geadverteer nie, want dit was nooit ons vernaamste fokuspunt nie. In die verlede was die eiendom ook nie oop vir die publiek nie, want dit was “gereserveer” vir De Beers se direkteure en werkers,” sê Dayne Knight, bestuurder op Rooipoort.

Beste tye om te gaan

Dit hang af van watter spesie die hengelaar wil vang. Die meeste hengelaars gaan in die somermaande (Oktober tot April), maar daar is sekere spesies (grootmondgeelvis) wat ook in die wintermaande gevang kan word.

Tariewe

Tariewe in hierdie stadium hang grootliks af of gaste ‘n gids wil hê, aantal vissers/nie-vissers en waar hulle verkies om te bly. Hierdie faktore beïnvloed die prys per persoon, maar volgens Dayne is die pryse baie mededingend.

Rooipoort


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *